lunes, 17 de marzo de 2014

Robertas Geralavicius e Mª Carmen Penas proclámanse gañadores da XXIV Carreira de San Xosé

A carreira pedestre de San Xosé vai camiño xa do cuarto de século, logo de que este sábado se cumprise a 24ª edición. Cun tempo estupendo, con temperaturas agradables, e nunha paraxe única en pleno casco urbano, como é a Fraga de Dona Rita, xuntáronse máis de 300 atletas para tomar parte neste clásico do calendario deportivo pontés. Cumprindo cos pronósitcos da organización, o clube de Atletismo Olympo, o lituano Robertas Geralavicius, do Club Sociedade Ximnástica de Pontevedra, proclamouse gañador da carreira de San xosé na categoría absoluta, percorrendo os seis quilómetros e medio de distancia en tan só 21 minutos 37 segundos. 1 minuto sete segundos máis tarde entraría o segundo clasificado, o naronés Carlos Piñeiro Rivas. E a terceira posición logrouna Manuel Oliver Pérez, Manute, do Club Atletismo Coruña. Na categoría feminina, a victoria foi para MªCarmen Penas Blanco, do Comesaña Sporting Club, de Arzúa, que fixo un tempo de 25 minutos 39 segundos, seguida por Raquel Suárez Pedrosa, do Ría de Ferrol, e que casualmente tamén fora segunda na edición pasada. E a terceira clasificada foi Águeda Blanco Pérez, tamén do Comesaña Sporting Club. Para todos eles houbo premios económicos de 200 euros, 125 e 75 euros, respectivamente, ademais de trofeo. Susana Bellas, foi a primeira pontesa en cruzar a liña de meta, en 29 minutos 59 segundos percorreu os 6 quilómetros e medio de distnacia. Namentras que, David Castro foi o primeiro pontés, cun tempo de 24 minutos 45 segundos. Nas categorías inferiores, os prebenxamíns percorreron 350 metros, nos homes os gañadores foron Antonio Graña Montero, do Clube Atletismo Olympo, Xes García López , e Manuel Campello Carballo, do Colexio A Magdalena. Nas mulleres, a primeira foi Laura Vispalia Blanco,do Colexio A Fraga, seguida por Paola Acevedo Rivera, do mesmo centro, e Noa Cupeiro Tembrás, do colexio Monte Caxado. Na categoría benxamín masculino, o gañador foi Manuel Carreira Fernández do Colexio A Fraga, seguido por Juan Molina Quiza, do Colexio A Magdalena, e terceiro situouse Bilal Belhaj, do Colexio Santa María. E nas femias, a primeira clasificada foi Sheila Barro Otero, do ceolexio A Fraga, Aloia Murado Ferreiro, do Clube Atletismo Olympo, e a terceira foi Antía Rodríguez Barro, do Colexio A Magdalena. En alevín feminino a primeira praza foi para África Morales Ferreiro, do Clube Atletismo Olympo, seguida polas atletas do Colexio Santa María Alba Cabarcos Castro e Celia Durán Iglesias. Na categoría alevín mascullino o gañador da XXIV Carreira de San Xosé foi Eyob Fernández Santamariña, do Colexio Monte Caxado, seguido por Hubo Blanco Navia, do Colexio Santa María e o corredor de Valdoviño Daniel Álvarez Caneiro. Canto á categoría infantil feminina as gañadoras foron as olympistas Laura Otero Arriví e Cristina Souto Pita, primeira e terceira, respectivamente, namentras que a representante do colexio A Fraga Marieta Acevedo Rivera, foi a segunda clasificada. Na categoría infantil masculilno o gañador foi Azdim Jeddaoui, do colexio A Magdalena. Segundo foi Xoel Trastoy do Monte Caxado e terceiro Mohamed Jeddaoui, tamén do Magdalena. Na categoría cadete feminina a primeira clasificada foi a atleta do Clube Olympo, Carla Franco Vázquez, seguida por Paula López Tembrás, tamén do Olympo. Ademais para todos houbo premios á participación, obsequio de Opticalia, auga, froita fresca, unha barriña de chocolate e tamén unha taza serigrafiada. Houbo medallas para os gañadores da categoría escolar, entregadas polo Concelleiro de Participación Cidadá, José Alén e o secretario do Clube de Atletismo Olympo Miguel Vilaboy. Ademais, entre os corredores da categoría absoluta sorteáronse tres vales de 50 euros de Opticalia, tres vales de 50 euros da tenda de deportes Lecar 712, prendas deportivas de Galiorient, dous estudos informatizados de pisada, de Talos Clínica Podolóxica, e cazadoras e outros agasallos doados por Neumáticos Soledad.